Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

V mrazivých dnech Charita rozšířila stávající pomoc pro lidi bez domova

Uhodily mrazy a strávit noc „na ulici“ či jen dlouhodobý pobyt venku v zimě může být vysoce nebezpečné. Charita v tomto období pravidelně vyhlašuje krizový režim a posiluje kapacitu svých zařízení pro sociálně slabé, aby lidé žijící na ulici mohli pobýt v teple, dostali teplé jídlo a nápoje, případně i vhodné oblečení a obuv. Ve stávajících charitních noclehárnách a ubytovnách v azylových domech a denních centrech přibyla třeba nová lůžka nebo alespoň „teplé židle“ či prodloužení provozní doby.

Tříkrálová koleda skončila, sbírka podpoří stovky projektů pro lidi v nouzi

Tříkrálové koledování v ulicích skončilo, koledníky s pokladničkou opatřenou logem Charity už dnes nepotkáte. V plném proudu je úřední rozpečeťování kolednických schránek a pečlivé sčítání obsahu. „Předběžné výsledky nás naplňují nadějí, že dárci štědře podpořili záměry naší sbírky pro pomoc lidem v nouzi. Výnos pomůže stovkám projektů zejména pro seniory, lidi s postižením, matky s dětmi v tísni, lidi bez domova a sociálně vyloučené. Všem dárcům i koledníkům ze srdce děkuji,“ říká ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Charito, díky!

Po dvaceti pěti letech práce Charity ČR musíme s uspokojením konstatovat, že svým působením zcela naplňuje slova Krista, který říká: Nepřišel jsem, aby se mi sloužilo, ale abych sloužil. Charita je tak i pro hledající tou nejpřístupnější tváří církve.
Čtěte celý novoroční úvodník kardinála Dominika Duky adresovaný Charitě.

Před Českou spořitelnou zněly latinsko-americké rytmy a chodil tříkrálový velbloud

Ve středu 6. ledna vozil dvouhrbý velbloud Akim před budovou České spořitelny v Olbrachtově ulici v Praze 4 na hřbetě děti i dospělé. Před spořitelnou totiž odpoledne vyrostlo Tříkrálové městečko se stánky s nabídkou sladkých pochutin a s živou hudbou. Výtěžek z akce podpoří charitní Tříkrálovou sbírku.

VÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRO OSOBY BEZ DOMOVA - pomoct můžete i Vy

Zapojili jsme se do akce, kterou pořádá sociální odbor m. č. Praha 14 pro potřebné lidi v našem okolí.

Co pro vás připravujeme na prosinec

I v posledním měsíci roku 2015 máme pro vás připravený bohatý program.

Začneme na vážnější téma - v rámci Klubu aktivních seniorů LIDUŠKA vás zveme na seminář o domácím násilí a syndromu týraní seniorů - v úterý 1. prosince.

Výdej oblečení potřebným proběhne tento měsíc dvakrát - 4. a 16. prosince.

Těšit se můžete i na svátek Sv. Mikuláše, který se bude slavit (kromě vás doma :) ) i u kostela Sv. Bartoloměje v Kyjích

Ve středu 16. prosince se dopoledne těšíme na naše maminky a na Bazárek a odpoledne bude patřit hezkému Vánočnímu setkání pro lidi bez domova, které organizujeme spolu s organizací Neposeda a Městskou částí Praha 14. Už teď můžete přinášet oblečení pro ty, kteří budou zimu trávit venku.

Uprchlíkům ve Slovinsku poskytuje lékařskou péči Charita Maďarsko

Je chladný, špinavý den ve slovinském městě Dobova. Padá hustý déšť, šedivé nebe se mračí a všechno zahaluje mlha — tak popisuje Meabh Smith své dojmy z času stráveného v uprchlickém táboře na východě Slovinska.

Vyjádření Katolické Charity Francie k událostem 13. listopadu

Charita Francie (Secours Catholique Caritas France) vydala prohlášení k pařížské tragédii z pátku 13. listopadu 2015. Přihlásila se v něm k projevům arcibiskupa z Marseille, Georga Pontiera, a pařížského arcibiskupa, kardinála André Vingt-Trois. Věříme, že jejich moudrá slova naplní srdce i nás všech.

Listopadové upoutávky ve Farní charitě Praha 14

V listopadu otevíráme kurs "Práce s počítačem", rozbíháme příjem a následný "Výdej oblečení potřebným" a neopomeneme ani tradiční "Bazárek dětského oblečení".

Cenu Charity ČR obdrželo devět nominovaných

Devět pracovnic a pracovníků Charit obdrželo 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 24. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha v pražském Obecním domě.